Het bestuur wenst iedereen een goede Kerst en een gelukkig nieuwjaar!

Sponsoren

  • Klik hier om naar onze sponsorpagina te gaan.
  • Klik hier om naar onze sponsorpagina te gaan.
  • Klik hier om naar onze sponsorpagina te gaan.
  • Klik hier om naar onze sponsorpagina te gaan.
  • Klik hier om naar onze sponsorpagina te gaan.

Vrijstelling Oldtimer Nieuwsbrief 14 aug

Beste Penningmeester AAC,


Langzaam maar zeker gaat de vakantieperiode voorbij en komt alles weer op gang. Naast het feit dat onze teamleden er ook tussenuit zijn geweest, hebben we de tijd goed besteed om weer vol in de aanval te kunnen gaan.

Vijfde rechtszaak in voorbereiding.

Op de eerste plaats doen we dat op 17 september tijdens de vijfde en laatste procedure bij de rechtbank Noord Nederland in Groningen. Natuurlijk laten we de wederpartij niet in onze kaarten kijken, maar we willen wel kwijt dat onze aanpak bij deze zaak van Bart Kouwenhoven met zijn groene Mercedes 240 Diesel anders zal zijn dan voorheen en we hopen erop dat dit het verschil gaat maken. Uiteraard houden we u op de hoogte van het verloop!

Nieuwe CBS-cijfers, oldtimermarkt krimpt sterk.

Misschien heeft u bij de Wifi-zone op de camping of het hotel gelezen dat het CBS deze zomer nieuwe cijfers heeft gepubliceerd over de oldtimermarkt. Door de invoering van de huidige oldtimerwet is de groep van 25-40 jaar oude auto's met een dieselmotor of LPG-installatie met 30% gekrompen terwijl de categorie 40+ auto's met 7,4% is gegroeid. In de huidige markt is het natuurlijk moeilijk om je oldtimer voor een acceptabele prijs kwijt te raken en juist omdat het langzaam gaat, rekenen we erop dat er nog steeds veel auto's in de pijplijn zitten om verkocht te worden. De afname van de markt zal dus nog wel even doorgaan.

Minder belastingopbrengsten, maar hoe praat ik dat goed?

Die krimp zorgt er natuurlijk voor dat er veel minder belastinginkomsten zijn van oldtimers dan verwacht; het Ministerie van Financiën komt een slordige 80 miljoen euro tekort. Voor het zomerreces gaf de staatsecretaris daar in zijn verantwoording aan de Tweede Kamer de draai aan dat de oldtimerbezitters op grote schaal andere auto's hebben gekocht waarbij díe MRB-opbrengst ervoor zorgt dat het financiële plaatje weer klopt. Dat is natuurlijk slim bedacht, maar niet eerlijk. In zijn oorspronkelijke begroting rekent de staatssecretaris namelijk ook niet met deze substitutie-effecten. Om zijn ongelijk te verdoezelen, vergelijkt hij nu appels met peren.

WOB-verzoeken worden getraineerd.

Maar om nu precies te weten hoe het Ministerie van Financiën de aan de Tweede Kamer gepresenteerde opbrengsten heeft berekend - met de natte vinger of goed onderbouwd - hebben we WOB-verzoeken ingediend. Op grond van de Wet Openbaar Bestuur is zij verplicht om de berekeningen openbaar te maken, maar het zal u niet verbazen dat de medewerking uitblijft. Waar er na de eerste vier weken gebruik werd gemaakt van het wettelijke recht op nog eens vier weken uitstel om te antwoorden, werden we op de laatste dag van de achtste week met een kluitje in het riet gestuurd en kregen we niet meer dan de brief die aan de Tweede Kamer is gestuurd waarover we juist de uitleg hadden gevraagd. U snapt daar wij daar onze beurt weer een bezwaarschrift voor hebben ingediend. Het is rekken en - vooral - erbij blijven! Komt goed, u kent ons...

In the spotlights, steun ons en doneer!

Met de hulp van bedrijven die ons sponsoren en particulieren die doneren, is het mogelijk om onze strijd te voeren. Ook in de zomervakantie gebeurt er veel achter de schermen! Er moet erg veel worden uitgezocht, berekend en onderbouwd en ook dat kost tijd en geld. Daarom zijn we blij met alle steun zoals we die bijvoorbeeld ook hebben van Stuurman Classic Cars uit Herkenbosch.


Met vriendelijke groet, Wouter van Embden,

Namens Team VrijstellingOldtimer